Recept van de week: Butter Chicken

Geschreven door Redactie

Butter chicken, ik ben er dol op! Deze Indiase butter chicken zet je in 30 minuten op tafel en echt je likt je vingers erbij af, zo lekker is die! Heerlijke romige kip met een kruidige saus waar je lekker met naan brood in kunt dippen.

Ingrediënten:

2 eetlepels roomboter
1 stuk ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
400 gram kipdijfilet, in blokjes
3 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels crème fraîche
250 ml slagroom
2 eetlepels fijngesneden peterselie
400 gram rijst

Kruidenmix:

1 eetlepel Garam masala
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:

Smelt als eerst de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg daarna ui en de knoflook toe en bak het glazig voor 1-2 minuten. Voeg de kip en de kruiden erbij en bak het mee voor 3-5 minuten. Roer vervolgens de tomatenpuree erbij en bak het mee voor 1-2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en roer het goed door. Giet dan de slagroom er al roerend bij en plaats de deksel schuin op de pan voor 8-10 minuten. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de fijngesneden peterselie toe bij de butter chicken en roer het door. Schep op elk bord een portie rijst en verdeel ernaast de butter chicken. Serveer de butter chicken warm met naan brood, eet smakelijk!

Onze Ambassadeurs