Originele alternatieven voor gourmetten

Geschreven door Redactie

Bij veel mensen in Nederland wordt tijdens de feestdagen vaak het gourmetstel weer uit de schuur gehaald. Lekker, maar misschien iets te herhalend.

Wil je een keer wat anders? Probeer deze opties dan een keer!

Achterstevoren dineren. In dit geval gaat het niet over met je rug naar de tafel zitten, maar achterstevoren beginnen aan het kerstmenu. Beginnend bij het nagerecht, gevolgd door het hoofdgerecht en eventueel het tussengerecht en natuurlijk eindigend met het voorgerecht. Een aparte afwisseling.

Thema verkleeddiner. Maak er een verkleedpartijtje van. Ook dit thema komt extra goed tot z’n recht wanneer de gasten allemaal een gerecht meenemen. Laat ze daarbij een thema kiezen dat zowel bij het gerecht als de outfits past.

Gerechten met de eerste letter van je naam. Kiezen jullie er doorgaans voor dat elke gast een gerecht meeneemt? Zorg er bijvoorbeeld voor dat elke gast een gerecht maakt dat begint met de eerste letter van zijn voornaam. Wil je het nog iets moeilijker maken zorg er dan voor dat ook de eerste letter van de achternaam of de partner er in zit verwerkt.

Onze Ambassadeurs