Vandaag is het Nationale Chocolade dag

Geschreven door Redactie

Voordat er van chocolade ooit een zoet snoepje van werd gemaakt, werd het vermalen tot een drank. In de heersende klassenmaatschappij werd de drank voor medische doeleinden gebruikt.

In 1828 ontwikkelde de Nederlandse uitvinder en chemicus Coenraad Van Houten een manier om chocolade in vaste vorm te produceren. Zijn hydraulische pers maakte het mogelijk om de cacaoboter uit de cacao te verwijderen. Zijn uitvinding leidt tot het produceren van een poeder dat de weg vrijmaakt voor de eerste chocoladesuikergoed. Dankzij Van Houten kunnen we genieten van de verscheidenheid aan chocolaatjes die we tegenwoordig maken.

Chocolade weetjes:

- Whitman's produceerde hun eerste doos chocolade in 1842.
-  In 1847 werd het Britse chocoladebedrijf J.S. Fry & Sons combineerde cacaoboter, cacaopoeder en suiker en produceerde de eerste eetbare chocoladereep.
- De uitvinding van de concheermachine door Rodolphe Lindt in 1879 luidde de massaproductie van de romige traktatie in.
- Het eerste chocolade paasei werd ergens in het begin van de 19e eeuw gemaakt. In 1875 introduceerde John Cadbury zijn eerste chocolade-ei.

Er zijn zoveel verschillende soorten chocoladesuikergoed. Wat is jouw favoriet? Geniet van een stuk of twee. Ontdek nieuwe favorieten. Neem wat mee naar het werk om te delen. Hoe ga je het vieren? Laat het ons weten door #ChocolateCandyDayOnsNieuws te gebruiken om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs