Arts blijft vier maanden langer vluchtelingen helpen

Geschreven door Beau de Lange wendels

 De Hilversumse arts Jeanine van Ancum heeft haar verblijf op het Griekse eiland Samos verlengd met zeker vier maanden. De verschrikkelijke situatie grijpt haar aan en ze vindt het fijn om de vluchtelingen in het kamp basiszorg te kunnen geven. 

Al twee maanden zet Jeanine zich vrijwillig in om vluchtelingen op Samos te helpen. Afgelopen week zat ze voor de tweede keer in quarantaine en het coronavirus duikt steeds meer op in het kamp. 

Het vluchtelingenkamp zit dan ook volledig op slot en de artsen hebben een tijdelijke kliniek opgezet om zo toch mensen te kunnen helpen. Ze hebben twee en een halve week geen patiënten gezien.

Jeanine laat weten dat het leven in het kamp verschrikkelijk vies is. Dat alles stinkt en de toiletten lopen over. Ze vind het zo knap hoe mensen hier jaren kunnen wonen en alsnog zo positief kunnen blijven. Daarnaast maakt ze zich ook zorgen om de winter. Het is koud en tenten worden door de wind weggevaagd.


Onze Ambassadeurs