Duurzaam eten workshop
Hilversum kleurde afgelopen weekend groen: met een Duurzame Driedaagse werd volop aandacht gevraagd voor duurzaamheid en verantwoord leven.
Drie dagen lang lieten 'groene' Hilversummers zien hoe je milieubewuster kunt leven.
Van vegetarische boeuf bourguignon tot een stamppot van boerenkool zonder dat er ook maar een stukje vlees aan te pas komt. Het werd afgelopen weekend geheel vegetarisch gemaakt door een grote groep deelnemers tijdens de duurzame kookworkshop van Hester.
De Hilversumse leert haar deelnemers hoe ze bewuster kunnen eten. Vegetarisch eten is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu. Als we vegetarisch eten scheelt dat bijvoorbeeld een hoop aan CO2-uitstoot. Daarmee kun je bijdragen aan een duurzamere wereld.
De deelnemers van de workshops bleken verrast wat ze allemaal kunnen maken zonder dat er vlees aan te pas komt en hoe snel je het vlees ook helemaal niet mist. Op elke tafel werd een ander recept gekookt, waardoor er de hele avond allerlei geuren van verschillende gerechten te ruiken waren in de 'Natuurkeuken' aan de Schapenkamp.