Nieuw: de Buurt Energieklusdag in Bussum

Geschreven door Redactie

Milieugroep Wattnu organiseert samen met de gemeente Gooise Meren en woningcorporaties zaterdag 26 juni de eerste Buurt Energieklusdag in de Westerengbuurt in Bussum.

Alle bewoners van die buurt zijn uitgenodigd om tussen 12:00 en 17:00 uur langs te komen bij de stand op de hoek van het Prinses Margrietplantsoen en de Laarderweg.

Wattnu helpt zo inwoners om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo wordt advies gegeven over hoe het huis koel gehouden kan worden in de zomer en energie bespaard kan worden door kleine maatregelen en door gedrag. Ook worden gratis producten weggegeven zoals ventilatoren, tochtstrips, waterbesparende douchekoppen, ledlampen en radiatorfolie.

Nieuw is de energieklusservice die opgezet is met Altijd Werkplaats; bewoners kunnen hulp krijgen om kleine maatregelen uit te voeren. Nieuw zijn ook de energiedisplays. Een energiedisplay kan aangesloten worden op de slimme meter en het energieverbruik analyseren waardoor advies gegeven kan worden hoe zuiniger met energie kan worden omgegaan. Na de zomer zullen ook in andere wijken van Gooise Meren Buurt Energieklusdagen worden georganiseerd.


Onze Ambassadeurs