Hilversum gaat strijd aan met verkeer overtreders

Geschreven door Redactie

Verkeersmaatregelen, extra controles en als het moet ook meer boetes: Hilversum gaat samen met de politie de strijd aan tegen verkeer overtreders die voor veel overlast zorgen binnen de gemeente.  

Verkeer overtreders zorgen al lang voor zorgen bij Hilversummers. Er wordt op veel plekken te hard gereden ook wordt er soms zelfs geracet en andere verkeersregels worden overtreden. Dat moet gaan veranderen.

Hilversum heeft al langer het plan om met een campagne aandacht te vragen voor het verkeersgedrag van automobilisten, maar dat heeft door corona lang op zich laten wachten, maar de campagne gaat nu van start.

Extra verkeerscontroles

Het gaat verder dan een campagne om aandacht te vragen. Er gaat veel strenger gecontroleerd worden. Op plekken waar volgens de gemeente te vaak te hard gereden wordt, worden nu meer controles gehouden.

De afgelopen tijd werden al een paar van deze controles gehouden en dat lijkt te werken, zo stelt de gemeente. Er was al twee keer gecontroleerd op de Utrechtseweg en een keer op de Geert van Mesdagweg. De controles zorgen voor een afschrikkende werking en de gemeente ziet een afname van het aantal snelheidsovertredingen.

Er worden tot nu toe ook flink meer boetes uitgedeeld aan de verkeer overtreders. De teller stond tot en met juli al op 225 verkeersboetes. Dat is opvallend veel: over heel vorig jaar schreef de politie 209 verkeersboetes uit. De komende maanden staan ook nog twee extra grote controles van de politie op stapel, soms ook samen met de belastingdienst en de douane.


Onze Ambassadeurs