Bestrijding Corona gaat goed

Geschreven door Redactie

Hoewel er nog geen afname is van het aantal besmettingen, vindt het kabinet dat het goed gaat met de bestrijding van corona in Nederland. "Met elkaar hebben we het virus onder controle gekregen, met elkaar zullen we het onder controle moeten houden", schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer. In afwachting van een advies over het gebruik van mondkapjes stelt hij dat het tijd is om regionaal maatregelen te treffen.


"De brandweer weet waar de brandhaarden zijn, daardoor kunnen we gerichter blussen door passende, vaak lokale maatregelen te treffen", schrijft de minister van Volksgezondheid in reactie op de laatste cijfers van het RIVM. Daaruit blijkt dat de situatie in een week tijd nauwelijks is veranderd. Het aantal positief geteste mensen ligt net als de afgelopen twee weken op 1 procent. Wel ligt de r-waarde inmiddels op 1,40. Dat betekent dat 100 mensen met het corona virus samen 140 andere mensen besmetten. Alleen als het besmettingsgetal onder de 1 ligt, neemt de verspreiding af. 


Toch is De Jonge positief. Hij wijst erop dat er de laatste weken meer besmettingen zijn, maar dat er ook meer testen zijn afgenomen. Hij schrijft aan de Kamer dat het virus daardoor nu in zicht is. "Dat maakt het mogelijk om heel gericht en tijdig in te grijpen. Daar waar de situatie complexer is, staan hulptroepen klaar om capaciteit op te schalen en regionaal maatwerk te leveren." 




Onze Ambassadeurs