Viore krijgt eenmalige subsidie van € 20.000

Geschreven door Redactie

Het college van B en W kent een eenmalige subsidie van € 20.000 toe aan Viore, inloophuis voor iedereen die leeft met kanker. 

Vanwege de bouw van het Tergooi ziekenhuis moet Viore de huidige locatie verlaten per 1 juli 2020. Het subsidiegeld is bestemd voor herhuisvesting. 

Wethouder Karin Walters (Welzijn en Zorg): “Het ondersteunen van Viore sluit naadloos aan bij een aantal kernwaarden die we als gemeente belangrijk vinden als het gaat om sociale dienstverlening: onafhankelijke cliëntondersteuning en ondersteuning van mantelzorgers. Ook werkt Viore met de inzet van vrijwilligers. Er wordt bij Viore ontzettend goed werk verricht en daarom zijn we als college blij om deze subsidie toe te kennen.” 

De nieuwe huisvesting biedt betere mogelijkheden tot samenwerking met andere partijen (zoals EveFoundation en wijknetwerk zuidoost). Viore heeft aangegeven dat de nieuwe huisvesting de mogelijkheid biedt tot samenwerking met andere partijen. Bijvoorbeeld gericht op andere aandoeningen of op jongeren.

Onze Ambassadeurs