Ondernemers gaan samen bezorgen via Delvry

Geschreven door Redactie

Ondernemers uit Dronten hebben bezorgdienst delvry.nl in het leven geroepen. Op de website kunnen producten van de lokale bakker, slager, kaasmaker, groenteman en andere aanbieders worden besteld.

Delvry is een initiatief van twee ondernemers en drie vwo-leerlingen uit Dronten. Zij zochten een manier om consumenten makkelijk en snel van verse boodschappen te voorzien. Veel supermarkten hebben lange wachttijden voor het thuisbezorgen. En naar de supermarkt gaan is niet voor iedereen een optie tijdens de coronacrisis. Het idee voor Delvry is opgepakt door ondernemend Dronten en verder uitgewerkt.

"Het oorspronkelijke idee ontstond twee weken geleden", vertelt André Aasman van Delvry. "In de wijk waar ik woon werd gevraagd naar een bezorgdienst van de supermarkten. Daar werd afwijzend op gereageerd door die bedrijven en toen dachten wij van 'kunnen wij dat niet doen'?

Het loopt storm

Op de website bieden alle deelnemende winkeliers, telers, en andere leveranciers elk hun meest gevraagde producten aan. In de hele gemeente Dronten wordt bezorgd. Inmiddels doen al 25 bedrijven mee en loopt het storm bij de bezorgdienst. "Het gaat zo goed dat we gaan uitbreiden. We hebben zelfs al een aanvraag uit Lelystad binnen zodat ze daar ook kunnen beginnen met dit concept."

Onze Ambassadeurs