Klantenstop makelaars door krapte op woningmarkt

Geschreven door Redactie

Door een enorm tekort aan huizen nemen sommige makelaars geen nieuwe klanten meer aan. "Als we met zes klanten naar hetzelfde huis toe gaan en het worden er nog meer, ben je dan nog goede service aan het verlenen?", aldus de Nederlandse Vereniging van makelaars (NVM).

Op een makelaarskantoor in Noord-Holland bespreken de medewerkers wekelijks in welke prijsklasse en buurten klanten geholpen kunnen worden. Als de vraag te groot is en het aanbod te klein, neemt men geen aankoopklanten meer aan.

Voor starters is de huizenmarkt het moeilijkst. Die zoeken meestal een woning tussen de 3 en 3,5 ton, maar in die prijsklasse is meestal niets te krijgen. Maar ook in de prijsklasse van 4 tot 7 ton is het zeer druk.

Het grote probleem is dat heel veel mensen een nieuw huis zoeken, maar dat er nauwelijks huizen op de markt komen. In de regio Utrecht waren afgelopen kwartaal 73.000 mensen die een huis zochten. Er stonden er maar 637 te koop.Onze Ambassadeurs