UWV: Gooi heeft meer ICT'ers nodig

Geschreven door Redactie

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek nam in april behoorlijk af ten opzichte van de maanden ervoor. Het ging nu om 4.335 WW-uitkeringen. Dit is een daling van 4,6 % ten opzichte van maart. Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen ook, met 5,6%.

Vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek nog met 1,9 procent. In heel Nederland was er vergeleken met 2020 juist een daling te zien met 8,8 procent.

Het aantal WW-uitkeringen daalde in april in vrijwel alle sectoren, het meest in de overige commerciële dienstverlening, maar ook in de groot- en detailhandel, vervoer en logistiek, schoonmaak, horeca en catering was sprake van een flinke daling. Er treden weer meer uitzendkrachten in dienst.

Het aantal openstaande vacatures in Gooi en Vechtstreek bedroeg aan het eind van het vierde kwartaal 2020 ruim 260 waar dat een jaar eerder nog bijna 300 was. De openstaande vacatures maken zo’n 9 procent van het totale aanbod in de regio uit. Het UWV merkt wel op, dat hoog opgeleide ICT-personeel makkelijker een baan vindt dan ICT'ers met een lage opleiding.

































Onze Ambassadeurs