Basisschoolleerlingen tekenen hun toekomst voor Hilversum

Geschreven door Redactie

Donderdag 25 november hebben leerlingen van vier verschillende basisscholen in Hilversum een prijs ontvangen voor hun tekening met als thema 'De toekomst op straat in Hilversum.' Wethouder Karin Walters en kinderburgemeester Marij onthulden de winnende tekeningen en reikten de prijzen uit.

Gemeente Hilversum is bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie: een plan voor de toekomst van de leefomgeving van Hilversum op de lange termijn. Belangrijk daarbij is dat inwoners ook hun mening en ideeën inbrengen over thema’s zoals ruimte, water, milieu, verkeer en natuur. Omdat de keuzes en plannen die nu worden gemaakt directe invloed hebben op de toekomst van kinderen en jongeren in Hilversum, wil de gemeente juist ook hun inbreng. Daarom worden met basis- en middelbare scholen in 2021 verschillende creatieve projecten uitgevoerd. In oktober en november is een ontwerpwedstrijd georganiseerd voor leerlingen waar vier basisscholen aan mee gedaan hebben. Na een digitale introductie les hebben de kinderen thema’s die zij belangrijk vinden uitgewerkt in een tekening. Er bleek dat de kinderen goed hebben nagedacht over de toekomst van hun straat en wat zij daarin belangrijk vinden.

Juryleden vanuit gemeente Hilversum, de kindergemeenteraad en stichting Omgevingseducatie hebben de tekeningen beoordeeld en de winnaars bepaald. De hoofdprijs ging naar Mirjam van de Violenschool. Het jurycommentaar: "In deze tekening zijn veel ideeën verwerkt over diverse thema’s. Het is een vrij compleet verhaal en gaat over energie in de wijk, gezond eten, natuur en spelen."

Finn (Godelindeschool), Marco (kei-klas van de stipscholen), Ingmar (Lelyschool) en Amélie (Violenschool) vielen met hun tekening ook in de prijzen. Zij maakten volgens de jury als beste van hun school een tekening over de toekomst van Hilversum. Vanwege de coronamaatregelen was een beperkt aantal mensen aanwezig bij de prijsuitreiking in het Atelier van de toekomst in de Gooische Brinkpassage, maar dat maakte het niet minder feestelijk.

Alle winnende tekeningen zijn te zien op www.hilversum2040.nl













Onze Ambassadeurs