Verboden toegang op gemeentelijke sportparken

Geschreven door Redactie

Het is niet toegestaan te sporten op gemeentelijke sportparken in Gooise Meren. In verband met de verspreiding van het coronavirus zijn de sportparken afgesloten voor iedereen, jong en oud, die er willen sporten. Wie zich toch op de velden begeeft is in overtreding en riskeert een boete. De bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente zullen toezien op de naleving van het verbod. 

Verbodsborden 

Het kabinet had al eerder besloten dat de sportcompetities werden stilgelegd en dat er niet meer in clubverband gespeeld en getraind mocht worden. Op de diverse sportparken worden vanaf vandaag borden met het opschrift ‘Verboden toegang in verband met verspreiding van het coronavirus’ geplaatst. 

Afstand houden 

In de week van 16 maart 2020 bleek dat met name jongeren op alle tijden van de dag toch in groepen bij elkaar kwamen op de velden om tegen een balletje te trappen of te slaan. Het college van Gooise Meren heeft in lijn met de nieuwe aangescherpte regels vanuit Den Haag besloten, dat ook vrij sporten nu aan banden worden gelegd. Dit omdat het nagenoeg onmogelijk is om bij het sporten de vereiste afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Het verbod geldt ook voor tweetallen of eenlingen. 

Het college dringt er op aan dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt om zich aan de aangescherpte regels te houden. Het coronavirus is een serieus probleem dat we alleen kunnen oplossen als iedereen zich aan de regels houdt. Niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen niet te besmetten. 

Samenscholingsverbod 

Ook op andere plekken in de gemeente geldt een samenscholingsverbod. Mensen wordt opgeroepen met niet meer dan 3 personen bijeen te zijn/komen. Op overtreding van dit verbod staat een pittige boete. De gemeente zal binnenkort gebieden in de gemeente aanwijzen die afgesloten worden zodat mensen er niet meer bij elkaar kunnen komen. 

Verbod geldt niet voor kinderopvang en naschoolse opvang 

Op diverse sportparken zijn vormen van kinderopvang/naschoolse opvang aanwezig. Voor hen geldt het verbod niet. Zij mogen gewoon in bedrijf blijven. Deze opvang wordt geacht zelf toezicht te houden op de veiligheid en gezondheid van de betreffende kinderen.

Onze Ambassadeurs