Bijna 1 op 10 scooters elektrisch

Geschreven door Redactie

Wat bij elektrische auto’s nog niet echt wil lukken is bij de scooters in korte tijd gebeurd. We rijden namelijk graag geruisloos op stroom. 

Er zijn heel veel voordelen aan elektrisch rijden op de scooter waardoor ze in korte tijd enorm populair zijn geworden. Hierbij helpen vooral de kosten mee in het voordeel van de e-scooter. Voor een klein bedrag laad je hem op en kun je weer vrolijk 50 tot 100 kilometers toeren. 

Voorheen waren het vooral jongeren die op scooters door de stad reden, maar het elektrisch rijden is razend populair onder de wat oudere doelgroep. Vooral dertigers en veertigers bewegen zich voort tussen huis en werk op een scooter. Ook senioren vinden het heerlijk om in alle stilte over de fietspaden te genieten van de frisse buitenlucht. 

In de beginjaren werd er vooral veel ‘troep' van Chinese makelij verkocht, maar de laatste tijd wordt er gelukkig veel aandacht besteed aan de kwaliteitseisen. Het huidige aanbod is ruim en van goede kwaliteit, maar ervaar vooral zelf het verschil door verschillende merken uit te proberen. 

Onze Ambassadeurs