Wat eten we vanavond?
Mexicaanse lasagne
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rundergehakt
- 4 volkoren wraps
- 1 avocado
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 150 gr maïs
- 500 ml tomaten passata
- 60 gr geraspte cheddar
- 2x 125 ml demi crème fraiche
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 0,5 tl chipotle of cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- Handje koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bak het gehakt rul in een grote koekenpan.
Pel de ui en snijd deze in halve ringen en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt en bak deze mee.
Voeg de komijn, de oregano, het paprikapoeder en de chipotle bij het gehakt en bak mee. Kan je geen chipotle vinden, gebruik dan wat cayenne peper.
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.
Voeg de tomatenpassata (dat is gezeefde tomatensaus) en de bonen en de maïs toe. Laat de saus even sudderen en breng hem verder op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal en verdeel een flinke lepel van de saus over de bodem. Snijd de wraps in vieren en smeer er dun crème fraiche overheen. Ik gebruikte 4 partjes per laag. Verdeel hierover weer een laag rode saus en bouw zo de Mexicaanse lasagne op. Eindig met een laagjes saus.
Garneer de wrap lasagne met de geraspte cheddar en bak hem in 15 minuten af in de oven. De Mexicaanse lasagne is klaar als de kaas gesmolten is.
Extra lekker met homemade guacamole van de avocado en de overgebleven demi crème fraiche.