Politie-invallen in Naarden en Bussum in onderzoek fruitbedrijf

Geschreven door Redactie

Arrestatieteams van de politie zijn dinsdagmorgen binnengevallen in huizen in Naarden en Bussum. De politie meldt dat er twee mensen zijn aangehouden, onder wie Ali G., die al hoofdverdachte is in een rechtszaak over een poging tot afpersing van de directie van fruitbedrijf De Groot in Hedel. Hij is nu ook verdachte van het tot stand brengen van explosies en brandstichtingen.  


Crimesite meldde woensdag al dat de invallen zijn gedaan in de verschillende onderzoeken die lopen naar poging tot afpersing, bedreigingen, brandstichtingen, ontploffingen, beschietingen van woningen, leggen van handgranaten en zelfs de voorbereiding van een liquidatie. 


Een arrestatieteam viel eerst een flatwoning aan het Prinses Beatrixhof in Naarden binnen. Daar zouden ook medewerkers van Defensie bij aanwezig zijn geweest, mogelijk om te zoeken naar verbogen ruimtes. Omstanders zeiden aan dat een uur na de inval drie kleuters en een vrouw naar buiten werden gebracht en zijn opgehaald. Er is ook een auto in beslag genomen. Er is ook een inval geweest in een huis in Bussum. 


Bij de invallen is in ieder geval Ali G. (35) aangehouden. Hij is de hoofdverdachte in een van drie rechtszaken die lopen naar de bedreigingen en intimidaties van de directie en (oud-)medewerkers van fruitbedrijf De Groot in Hedel. Op 6 januari wil de Arnhemse rechtbank zijn zaak inhoudelijk behandelen. Hij en drie medeverdachten worden verdacht van poging tot afpersing van De Groot. De advocaat van Ali G. wil geen commentaar geven. De behandeling van die zaak zal naar verwachting worden uitgesteld. 


De politie zegt nu te onderzoeken of er een link is tussen bedreigingen die per sms zijn gedaan aan de directie van De Groot en alle andere incidenten. Tot nu toe werd Ali G. alleen verdacht van betrokkenheid bij het versturen van de dreig-smsjes, dat wil zeggen de poging tot afpersing. De politie zegt dat er eind december aanwijzingen kwamen dat Ali A. ook betrokken was bij de andere incidenten. 



Onze Ambassadeurs