‘Do More With Less’ met Film & Architectuur programma te zien bij Filmtheater Hilversum op maandag 9 december

Geschreven door Redactie

Dudok Architectuur Centrum (DAC) en Filmtheater Hilversum presenteren een reeks van drie avonden waarin de relatie tussen film, stad en architectuur centraal staat.

Op elk van de drie avonden kiest een Hilversums architectenbureau een film. Deze filmkeuze wordt toegelicht door de architect zelf. Op deze derde avond in de serie staat de filmkeuze van architect Frank Roodbeen centraal.

 Op maandag 9 december om 20.30 uur presenteert Frank Roodbeen de film ‘Do more with Less’. Hij zal de film inleiden tijdens een vraaggesprek met Indira van ’t Klooster (voormalig directeur Dudok Architectuur Centrum). Als voorfilm koos hij ‘Reflections’ van/met Jean Nouvel USA van 15 minuten uit 2016.

 ‘Do More With Less’ (Hacer Mucho Con Poco) is een documentaire over de Latijns-Amerikaanse architectuur, die omwille van de voortdurende economische crisissen gedwongen wordt zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. De documentaire laat zien hoe jonge architecten een nieuwe manier van werken vinden die beter aansluit met de plaatselijke samenleving, maar ook rekening houdt met materiaal- en budgetbeperkingen. Veel jonge architecten in Latijns-Amerika zijn gedwongen zo te werken. 'Do More with Less' biedt een optimistische en enthousiasmerende architectuur. Inspiratie om meteen aan de slag te gaan!

 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum.nl, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.


Onze Ambassadeurs