Cultuurplannen voor Hilversum

Geschreven door Redactie

Welke wensen hebben de Hilversum op het gebied van cultuur? Een terechte vraag want het is weer tijd voor nieuw cultuurbeleid. Hilversummers die hier mooie gedachten over hebben kunnen zich tot maandag 15 maart meedoen met een digitaal onderzoek.

Wat vinden de inwoners van het cultuuraanbod in hun woonplaats? Waar zijn ze tevreden over? Wat kan beter? Is er voldoende aanbod? Zijn de culturele activiteiten in Hilversum betaalbaar en wat houdt ‘cultuur’ eigenlijk in voor de Hilversummers?

Allemaal vragen waar de gemeente antwoord op hoopt te krijgen. Alles zal helpen bij het maken van keuzes. Denk daarbij aan de uitvoering van projecten of het verstrekken van subsidies aan cultuuraanbieders. “Het is belangrijk dat het aanbod van kunst en cultuur goed aansluit bij de huidige leefstijl en interesses van de Hilversummers”.

“Onze stad heeft verschillende podia en locaties voor muziek, dans, cabaret, film, theater, musea en andere culturele activiteiten”, merkt cultuurwethouder Gerard Kuipers (D66) op. “Ook zijn er normaal gesproken allerlei (culturele) evenementen. De coronacrisis heeft grote invloed op het cultuuraanbod gehad. Veel plannen konden niet doorgaan of liepen anders. T

Het huidige cultuurbeleid liep tot eind 2020. Daarom is het nu hoog tijd om te gaan werken aan een nieuw plan, waarin het cultuuraanbod wordt bepaald en bepaald wordt waar de gemeente het geld aan gaat uitgeven. En daar is dus hulp bij nodig van de inwoners. Hilversummers die willen meedenken, kunnen dat doen via www.startvragenlijst.nl/hilversum.. Volgens de planning moet het nieuwe cultuurbeleid deze zomer klaar zijn.









Onze Ambassadeurs