Top 5 passeerbewegingen bij hockey

Geschreven door Redactie

In het veld je tegenstander passeren kan een onwijs lekker gevoel geven, zeker als dit lukt met jouw favoriete trucje. In dit overzicht zetten wij onze vijf favoriete passeerbewegingen op een rijtje.

Heb jij een leuke toevoeging? Laat het ons weten!

1. Dummie 

De dummie, wie kent hem niet?! Vooral de lichaams-schijn misstaat deze truc niet. Je laat de bal voor je liggen, je doet alsof je naar links gaat, beweegt je stick over de bal (als een soort halve cirkel) en neemt hem uiteindelijk naar rechts mee over de backhand van de tegenstander. Een echte klassieker vinden wij!


2. Haringtruc 

Vooral snelle mensen hebben baat bij de haringtruc. In plaats van dat je de bal namelijk dicht bij je houdt speel je hem hier weg en ren je er razend snel achteraan. In het kort; je speelt de bal langs de ene kant van je tegenstander en aan de andere kant rent je diegene hard voorbij zodat je de bal achter je tegenstander weer op kunt pikken. Voor deze truc heb je wel de ruimte nodig want anders ben je zo de bal kwijt aan een teamgenoot van je tegenstander.


3. Reverse 

Rondjes draaien met de bal in je krul, daar kan je heel duizelig van worden maar het kan ook heel functioneel zijn. Ren in de wedstrijd op de tegenstander af, op het laatst draai je met je rug naar hem/haar toe. Bescherm de bal zodat je tegenstander er niet bij kan. Schijnbeweging naar rechts, bal in je krul en versnellend draaien naar links. Weg ben je. Succes gegarandeerd!


4. Trappetje 

Het trappetje lijkt enorm op de dummie behalve dat je hier constant de bal aan je stick houdt. Allereerst dreig je naar links door de bal die kant op te brengen, je tegenstander zal hierop reageren en met je meestappen. Voordat hij/zij bij de bal kan, neem je de bal meteen weer mee naar rechts en versnel je over de backhand.


5. Liftje 

Na al die trucjes over de grond eindigen we met een truc door de lucht, het liftje. Zet je tegenstander te kijk door op het laatste moment je stick onder de bal te zetten, duw hem lichtjes op zodat de bal mooi over de stick van je tegenstander heen gaat. Versnel de eerste meters en je tegenstander maakt geen schijn van kans meer.

Onze Ambassadeurs