Gemeente in gesprek met jongeren!

Geschreven door Redactie

Jongeren zijn begin deze maand in gesprek gegaan met Burgermeester Bas Jan van Bochove en Wethouder Astrid Heijstee. 

Ongeveer vijftien jongeren tussen de 14 en 23 jaar oud zijn in gesprek gegaan over welke invloed Covid-19 heeft op hun leven. Zoals in het dagelijkse nieuws staat beschreven kampen velen jongeren met (mentale) gezondheidsklachten sinds de uitbraak van dit virus. 

De grootste uitdagingen waar deze jongeren mee lopen zijn de sociale contacten en schoolopdrachten die zij moeten voltooiden. Sommigen ervaren hierin enige belemmeringen als concentratieproblemen. Tevens vinden zij het lastig om een dag- en nachtritme vast te houden doordat er overdag bijna geen uitdagingen en activiteiten zijn. Hierdoor kunnen zij niet tot nauwelijks hun energie kwijt en maakt hun biologische klok minder snel melatonine aan, dat zorgt voor de bevordering van de slaap en biologische slaapklok. Het organiseren van activiteiten kan de jongeren helpen om hun leven weer beter op de rit te krijgen. 

Jongerenpanel

Gemeente Weesp is bezig om te kijken of er een jongerepanel kan komen. Hierdoor kunnen jongeren sneller en vaker hun stem laten horen. Ben jij zelf tussen de 14 en 23 jaar en wil jij jouw ervaring of idee delen? En wil je misschien wel deelnemen aan het jongerenpanel? Mail dan naar jongerenpanel@weesp.nl. 





Onze Ambassadeurs