Aantal ongevallen op de snelweg verdubbeld in vijf jaar

Geschreven door Redactie

In de afgelopen vijf jaar is het aantal ongevallen op snelwegen flink toegenomen. Zo is het aantal ongevallen verdubbeld naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018, blijkt uit een op maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). 

Begin 2014 lag het aantal ongevallen nog op 17.000. Vorig jaar vielen er ook meer dodelijke slachtoffers dan in 2014. Zo gaat het om een stijging van 63 naar 81 personen.

De oorzaken van de toename zijn toe te wijzen aan het gebruik van een smartphone achter het stuur, het rijden met een te hoge snelheid, alcohol- en/of drugsgebruik en mogelijk ook door minder handhaving door de politie.

Weggebruikers zijn ook minder tevreden over de wegveiligheid dan een aantal jaar geleden. Zo was in 2013 nog 83 procent van de automobilisten (zeer) tevreden over de Nederlandse snelwegen, in 2017 is dit aantal gedaald naar 78 procent.
Onze Ambassadeurs