Rookruimtes per direct verboden in horeca

Geschreven door Redactie

Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn vanaf vandaag definitief verboden. In de horeca betekent dit dat alle rookruimtes per direct mogen sluiten, maar voorlopig zal het verbod nog niet gehandhaafd worden. 

De invoering van het rookverbod dat in 2008, inmiddels elf jaar geleden, inging verbood het nog niet om ook rookruimtes binnen horecagelegenheden te sluiten. Clean Air Nederland (CAN) vindt dat dit uitzonderingsbeleid pal tegenover de overeenkomst staat van de gezondheidsorganisatie WHO voor het bestrijden van het tabaksgebruik. Nu het verbod ook ingaat voor rookruimtes wint CAN de zaak tegen de Nederlandse Staat, die in 2016 was aangespannen.

De Staat wilde de plannen voor het verbod op rookruimtes pas laten intreden vanaf juli 2022. Het Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de uitspraak ‘een klap in het gezicht’. Volgens het KHN is de impact groot en moeten sommige horecaondernemers deze rookruimten afbreken of flink verbouwden, dit gaat nodige kosten met zich meebrengen.

Ben jij horecaondernemer en wil jij weten wat dit verder voor jou betekend? Via deze link kom je op de officiële pagina van het KHN. Bekijk tevens onderstaande video voor meer informatie.

Onze Ambassadeurs