Hertz en Uber breiden partnership uit om tot 25.000 elektrische voertuigen naar Europese hoofdsteden te brengen

Europese uitbreiding maakt tot 25.000 elektrische voertuigen (EV's) beschikbaar voor Uber-chauffeurs om te huren in heel Europa in 2025 - te beginnen in Londen en uit te breiden naar Parijs en Amsterdam.

Bouwt voort op de bestaande samenwerking met Hertz in Noord-Amerika, waar tot nu toe bijna 50.000 chauffeurs van de samenwerking hebben geprofiteerd.

Uber streeft ernaar om tegen 2025 in Londen en tegen 2030 in Europa en Noord-Amerika een uitstootvrij platform te zijn.

Hertz wilt de adoptie van EV’s versnellen en deelmobiliteit wereldwijd stimuleren.

 Londen, 17 januari 2023: Hertz en Uber hebben vandaag een Europese uitbreiding aangekondigd van hun succesvolle Noord-Amerikaanse samenwerking waardoor Hertz tegen 2025 tot 25.000 elektrische voertuigen (EV's) beschikbaar zal stellen aan Uber-chauffeurs in Europese hoofdsteden. Er zal een breed scala aan EV's worden aangeboden, waaronder voertuigen van Tesla en Polestar.

Het partnerschap is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hertz om een van de grootste elektrische verhuurvloten ter wereld uit te bouwen en van de vooruitstrevende toezegging van Uber om tegen 2030 in Europa en Noord-Amerika een emissieloos platform te worden.

Het partnerschap in Noord-Amerika heeft al tienduizenden bestuurders op het Uber-platform mogen bedienen. Tot nu toe hebben bijna 50.000 chauffeurs een Tesla gehuurd via dit programma, waarmee zij meer dan 24 miljoen volledig elektrische ritten en meer dan 260 miljoen elektrische kilometers hebben afgelegd.

De Europese uitbreiding van het partnerschap begint in januari 2023 in de vestiging van Hertz Europe in Londen en zal vervolgens worden uitgebreid naar andere Europese hoofdsteden, zoals Parijs en Amsterdam. Verdere details zullen te zijner tijd worden bekendgemaakt.

Dara Khosrowshahi, CEO van Uber: "Als het grootste mobiliteitsplatform ter wereld weten we dat onze impact verder gaat dan onze technologie. Klimaatverandering is de meest urgente wereldwijde uitdaging die we samen moeten aanpakken - nu is het tijd om te versnellen. De uitbreiding van ons partnerschap met Hertz naar Europa zal onze overgang naar zero-emissie aanzienlijk stimuleren, bestuurders helpen hun gebruikskosten te verlagen en het stadsvervoer opschonen. We streven naar een 100% elektrisch platform in heel Europa tegen 2030."

Stephen Scherr, Chief Executive Officer bij Hertz: "Hertz versnelt het streven naar duurzaamheid en onze samenwerking met Uber bevordert dit aanzienlijk. Door EV's beschikbaar te maken voor rideshare-chauffeurs, dragen we niet alleen bij aan de reductie van emissies in Europese steden, maar vergroten we ook de mogelijkheden voor mensen om de voordelen van elektrificatie te ervaren. Terwijl Hertz investeert om een van de grootste EV-vloten ter wereld te creëren, zal ons partnerschap met Uber ervoor zorgen dat wij voorop blijven lopen in het snel veranderende mobiliteitslandschap in Europa."

Onze Ambassadeurs