Horoscoop juli met Anja van Dijk.

Geschreven door Redactie

Het Sterrenbeeld Kreeft is van 21 juni tot en met 22 juli. Het Waterteken Kreeft is een schaaldier, hard aan de buitenkant, zacht vanbinnen. 

De Kreeft heeft dit pantser nodig om een kwetsbare binnenkant te beschermen. Ze zijn zacht en zorgzaam van karakter en moederlijk gedrag hoort ook bij de aard van de Kreeft. Ze zijn huiselijk en voelen sterk de behoefte familie en gezin te koesteren. Ze zijn lief, warm, hartelijk en trouw in hun contacten naar anderen. Een Kreeft heeft grote scherpe scharen, wat ze eenmaal hebben vastgegrepen laten ze niet zomaar los. Als het aan de Kreeft ligt, verandert er nooit iets. Ze worden soms heftig heen en weer geslingerd tussen uiteenlopende emoties, ze hebben daarom behoefte aan houvast vanuit hun omgeving. Ze geven veel liefde, omdat ze het fijn vinden om veel liefde terug te ontvangen.

Ze hebben behoefte aan een beschermende koesterende energie om hun heen. Ze zijn vasthoudend van karakter en zullen hun leven vaak in dienst stellen van anderen en dat ook heel lang volhouden. De vasthoudendheid zit ook in het geheugen van de Kreeft, speciaal voor gebeurtenissen die hun diep hebben geraakt. Na tientallen jaren kunnen ze iemand er nog op aanspreken, die zelf al helemaal is vergeten wat er is gebeurd, wat er is voorgevallen en wat het met hen heeft gedaan. De Kreeft vindt mensen en gevoelens veel belangrijker dan macht, prestaties of de positie in de maatschappij. Vriendelijkheid, zachtheid en medeleven maken een sterkere indruk dan wat iemand heeft bereikt. Het gaat bij de Kreeft dus om het karakter van de medemens en de liefdevolle kwaliteiten die ze laten zien. Het gaat hun niet om status, macht of rijkdom, maar ze zijn meer met innerlijke gevoelens en emoties bezig. Het is voor de Kreeft dan ook moeilijk om objectief dingen te beoordelen, omdat emoties en gevoelens een zeer grote rol spelen bij alles wat ze beleven. Omdat sterrenbeeld Kreeft zo gevoelig is, is het zeer belangrijk dat ze zich geregeld even terugtrekken in hun eigen wereld. Zo kunnen ze alle gevoelens verwerken en weer een plekje geven en raken ze niet overprikkeld. Ze moeten geregeld tijd vrijmaken om te reflecteren en hun innerlijke rust te vinden. Zijn ze te veel overprikkeld dan worden ze onrustig en komen de emoties omhoog, die ze laten zien door humeurig, verdrietig of boos te worden.

Water, natuur en muziek hebben een rustgevende invloed en herstellen de balans. Ook al is de Kreeft zeer gevoelig, keuzes en beslissingen maken ze ook vanuit hun mentale kant. Ze denken goed na en zetten alle feiten op een rijtje, voordat ze een beslissing nemen.

Vanaf 23 juli staat de Zon in het teken Leeuw, daar waar de Kreeft zich fijn moet voelen voor ze zich openstellen, laat de Leeuw zich juist zien. Leeuwen zijn dol op aandacht, ze zijn sociaal, grappig en erg positief ingesteld. Wil je meer weten over de Leeuw, volgende maand ga ik meer vertellen over dit moedige teken.

Lieve groet, Astroloog Anja van Dijk.
















Onze Ambassadeurs