Feestelijke opening van de eerste Bibian Mentel Playground

Geschreven door Redactie



De eerste Bibian Mentel Playground, op Sportpark Loosdrecht, is vanmiddag feestelijk geopend. De Playground, bestaat uit twee pumptracks – dat zijn banen waarover je kunt ‘crossen met alles dat wielen heeft’ – en een speeltuin en is zo ingericht dat mensen met en zonder lichamelijke uitdaging er samen kunnen spelen.

Honderden kinderen en tieners stonden te popelen om de banen uit te proberen. De directeur van de Mentelity Foundation, Edwin Spee, knipten samen met zoon Julian en Maud, de moeder van Bibian, het lint door om de baan te openen. Meteen daarna doken de Loosdrechtse broers Ty (13), Jazz (14) en Reeve (8) de baan op. Ook gaven pro’s demonstraties en clinics, vergezeld door opzwepende beats vanuit de Red Bull Truck. Er waren verschillende foodtrucks waar een hapje en een drankje kon worden gehaald en er werd taart uitgedeeld. De Bibian Mentel Playground is gerealiseerd in samenwerking met de Mentelity Foundation, de gemeenten Wijdemeren en Hilversum en de inzet van de Loosdrechtse broers Ty, Jazz en Reeve.


Een van de dromen van Bibian


Ty, Jazz en Reeve klopten in 2019 met hun initiatief aan bij de gemeente Wijdemeren. De broers maakten tijdens een vakantie kennis met een pumptrack en waren daar zo enthousiast over dat ze er ook graag een in hun eigen woonplaats wilden. Ze hadden een campagne opgezet en zo maar liefst 800 handtekeningen opgehaald. Ook Bibian Mentel zag hun filmpje en besloot direct om het initiatief te omarmen. Bij de Mentelity Foundation speelde toen al langer het idee om inclusieve speelplaatsen te realiseren.“Dit had Bibian zo ontzettend gaaf gevonden”, vertelt haar man, en directeur van de Mentelity Foundation Edwin Spee. “Dat alle kinderen, ongeacht hun lichamelijke uitdaging, samen kunnen spelen. Dat was een van de dromen van Bibian.”

Onze Ambassadeurs