Jongerenpanel zoekt jongeren met een mening

Geschreven door Redactie

Voor het jongerenpanel van de gemeente Huizen zoeken wij naar jongeren tussen de 14 en 22 jaar die willen meedenken over de toekomst van Huizen.

Gezocht worden jongeren met een mening die deze ook willen delen met de gemeente. Wethouder Maarten Hoelscher: “Ik ben blij dat de gemeente door het jongerenpanel in staat is om mét jongeren te praten, in plaats van slechts over jongeren.”

Wat gaat het jongerenpanel doen?

Het panel komt één avond per maand samen. Het panel kan gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei zaken die voor Huizer jongeren belangrijk zijn, zoals duurzaamheid, het sportaanbod of het tegengaan van het gebruik van lachgas of andere verdovende middelen. Daarnaast mogen jongeren ook aangeven waar zij het verder graag over willen hebben. Eventueel mogen zij zelf ook een bijeenkomst vormgeven. Nieuwsgierig geworden naar wat het jongerenpanel allemaal doet? Lees dan de blog op www.huizen.nl/jongerenpanel.

Wat krijgen jongeren ervoor terug?

Door mee te doen aan het jongerenpanel zijn jongeren niet alleen meer betrokken bij hun gemeente, ze doen ook veel nieuwe vaardigheden, kennis en ervaring op. Zo worden er cursussen gegeven, waardoor ze meer leren over de gemeente. Ook krijgen de jongeren advies en leren ze onderhandelen. En er is alle ruimte om aan te geven wat ze nog meer willen leren. Het jongerenpanel is dé kans voor jongeren om zichzelf te ontwikkelen; ze doen waardevolle ervaringen op, ontmoeten nieuwe mensen en het staat ook nog eens goed op hun CV.

Voor wie?

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat kandidaten in Huizen wonen en tussen de 14 en 22 jaar zijn. Wij zijn op zoek naar een diverse groep jongeren, omdat wij het belangrijk vinden dat het panel een afspiegeling is van de Huizer samenleving. Of jongeren nu op het VMBO of VWO zitten, al studeren of werken; iedereen is welkom.

Aanmelden

Geïnteresseerde jongeren kunnen vóór 15 juli een e-mail, filmpje of een andere originele inzending sturen naar Tamara Breugelmans via t.breugelmans@huizen.nl. In de aanmelding geven ze in elk geval antwoord op de volgende vragen:
-   Wie ben jij?
-   Waarom wil je meedoen aan het jongerenpanel?
-   Wat wil jij veranderen in Huizen?

Vervolg

De kennismakingsgesprekken zijn van 25 juli tot 4 augustus. Mocht de kandidaat dan net op vakantie zijn, dan is het ook mogelijk om alvast even te bellen om elkaar wat beter te leren kennen. De eerste bijeenkomst van het panel is eind september.

Vragen?

Voor vragen over het jongerenpanel kunnen jongeren contact opnemen met Tamara Breugelmans via t.breugelmans@huizen.nl of bellen naar 06 31 13 60 97.

Onze Ambassadeurs