Kan je niet stoppen met het eten van junkfood? Dit is waarom!

Geschreven door Redactie

Hunkeren naar junkfood is een veel voorkomende reden dat mensen 'van de kar vallen' met hun plannen voor gezond eten.

Ze kunnen leiden tot ongezonde eetgewoonten en het grootste obstakel vormen voor gewichtsverlies.

Heb je ooit gemerkt dat je zin had in een tweede portie dessert na een vullend diner, of een zakje chips of chocolade van een groot formaat had klaargemaakt? Je bent niet alleen! Bij sommige voedingsmiddelen kan het ongelooflijk moeilijk zijn om te weten wanneer je moet stoppen.

Wat maakt bepaalde voedingsmiddelen onweerstaanbaar? Wat zorgt ervoor dat we terugkomen voor meer, zelfs als we weten dat we vol zitten? Wat maakt dat we verslaafd raken aan voedsel waarvan we weten dat het slecht voor ons is?
Ligt het niet aan wilskracht?

We slaan onszelf vaak in elkaar omdat we toegeven aan onze trek in junkfood, maar het is geen toeval dat deze voedingsmiddelen zo moeilijk te weerstaan ​​zijn. De voedingsindustrie ontwikkelt voedingsmiddelen om zo goed mogelijk te proeven met als doel onze interne 'stop'-signalen te negeren en ons aan te moedigen meer te kopen.

Dus wat is de winnende formule? Als er één man is om te bedanken (of te vervloeken) voor het uitzoeken wat ons naar een ander plakje doet reiken, dan is het Howard Moskowitz, een Amerikaanse marktonderzoeker die bekend staat om het creëren van verslavende smaakcombinaties die uit de schappen vliegen.

Ons smaaksysteem kan voor de gek worden gehouden wanneer zout, vet en suiker zorgvuldig worden gecombineerd in vakkundig afgemeten hoeveelheden om 'precies goed' te zijn. Op dit punt blijven we terugkomen voor meer, zelfs als ons lichaam ons probeert te vertellen dat we moeten stoppen omdat we plezier blijven ervaren.

Natuurlijk brengt eten op veel andere manieren plezier; bijvoorbeeld door gevoelens van nostalgie op te wekken of gezellig samen met familie en vrienden van eten te genieten. Hier is absoluut niets mis mee, maar er is een verschil tussen genieten van eten en het opbouwen van ongezonde gewoonten door te veel voedsel te eten dat ons gelukspunt bereikt.

Je zult er misschien versteld van staan ​​​​welke voedingsmiddelen de boosdoeners zijn. Enkele voor de hand liggende gelukspunten zijn: Taarten, Koekjes, Donuts, Softijs, Chips, Muffins, Chocolade, Snoepgoed maar ook Sauzen, Dressing, Dips, Soepen, Brood en Graanrepen.




Onze Ambassadeurs