Drag Queens en drag-personages

Geschreven door Redactie

Drag performance is een krachtige kunstvorm die zich blijft ontwikkelen.

Het werd in de loop der jaren steeds meer geaccepteerd dankzij het activisme van de LGBTQ-gemeenschap.

Het bedenken en uitzoeken van een drag-personage is zeer belangrijk, wat voor soort Drag Queen wil je zijn? Dit is een essentiële eerste stap om er één te worden. De populaire dragster Trixie Mattel is bijvoorbeeld in feite een menselijke Barbie. Ga je voor een volledige diva-imitatie van beroemdheden zoals Chad Michaels 'Cher? Wil je lip-syncing optredens doen zoals Lady Bunny?

Krijg de uitstraling

Je Drag Queen-make-up is net zo belangrijk als je drag-persoonlijkheid. De vriendelijkheid die je voor jezelf hebt, zal verschijnen in je make-up. Make-upartiesten kunnen laten zien hoe contouren je kaaklijn kunnen veranderen, oogmake-up je ogen kan hervormen. Het hoeft niet perfect te zijn. Door je fouten te omarmen, kun je een echt originele look bedenken.

Krijg de attitude

Eén van de belangrijkste elementen van drag is vertrouwen. Oefen met het omarmen van je felheid. Drag gaat over onbevreesde expressie, net zo goed als over eruitzien als een superster. Een van de manieren om de juiste houding te krijgen, is door je wandeling aan te scherpen. Hoe meer je gelooft dat je een koningin bent, hoe meer je haar zult worden, maar je moet openstaan om buiten je comfortzone te gaan.

Onze Ambassadeurs