Make-up verwijderen is erg belangrijk

Geschreven door Redactie

Veel mensen dragen make-up, sommige omdat het mooi vinden en sommige voor een opname of fotoshoot.

Het lijkt soms misschien zonde om je make-up er af te halen als het die dag juist net zo goed zat, maar dit is wel erg belangrijk.

Elke dag blijven er stofdeeltjes, huidschilfers en talg aan je huid plakken, wat ervoor zorgt dat je huid niet meer goed kan ademen. Dit gebeurt bij iedereen of je nou wel of geen make-up op had die dag. Het beste is daarom om elke avond je gezicht te reinigen, zeker als je make-up op had, want dit kan ervoor zorgen dat je huid extra gaat irriteren. Vergeet niet om voor het gezicht reinigen make-up verwijderaar te gebruiken.

Je huid gaat ’s avonds herstellen van alle vieze stoffen die erop zijn gekomen door de dag heen, maar als je niet aan het einde van de dag je make-up eraf gehaald hebt kunnen je poriën verstopt raken en blokkeren. Dit kan ervoor zorgen dat je meer puistjes en mee-eters krijgt.

Je huid is dan niet alleen minder glad, maar het is ook gelijk een stuk hygiënisch. Denk er dus aan om je huid goed te verzorgen aan het einde van de dag.

Onze Ambassadeurs