NASA-astronaut bereikt historische mijlpaal

Geschreven door Redactie

NASA-astronaut Mark Vande Hei bereikte deze week een historische mijlpaal en claimde het record voor de langste enkele ruimtevlucht van een Amerikaanse astronaut.

Vande Hei arriveerde op 9 april 2021 bij het internationale ruimtestation ISS en zal naar verwachting op 30 maart 2022 naar huis terugkeren, na 355 dagen in een lage baan om de aarde te hebben doorgebracht. Deze duur breekt het vorige record voor de meeste opeenvolgende dagen in de ruimte door een Amerikaanse ontdekkingsreiziger, in het bezit van de gepensioneerde NASA-astronaut Scott Kelly, met 15 dagen.

Tijdens zijn missie heeft Vande Hei aan honderden experimenten en onderzoeken gewerkt om het leven op aarde ten goede te komen en de kennis van NASA over hoe het menselijk lichaam zich aanpast aan langdurige ruimtevluchten uit te breiden. Zijn bijdragen zullen de weg vrijmaken voor meer mensen om naar de ruimte te reizen voor missies van langere duur, aangezien NASA de grenzen van verkenning naar de maan en Mars verlegt.

Live verslag van de activiteiten rond het vertrek van Vande Hei uit het ruimtestation wordt uitgezonden op NASA Television, de NASA-app en onze officiële sociale-mediakanalen vanaf 23.30 uur. EDT op dinsdag 29 maart. De dekking van de deorbit-verbranding en landing van het Sojoez MS-19-ruimtevaartuig in Kazachstan zal naar verwachting beginnen om 06:15 uur EDT op woensdag 30 maart.


Onze Ambassadeurs