Prinses Beatrix aan het werk op kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven tijdens NLdoet

Geschreven door Redactie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft vrijdag 11 maart op kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kan iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Het Koninklijk Paar is beschermpaar van het Oranje Fonds.
 
Kinderboerderij De Schaapskooi ligt midden in een woonwijk in Bilthoven. Het is een buurtontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Er zijn onder andere boerderijdieren, een doolhof, een speeltuin en een theehuis. Op De Schaapskooi, een onderdeel van de zorgorganisatie Reinaerde, worden de dagelijkse werkzaamheden verricht door mensen met een verstandelijke beperking. Elke dag werken er zo’n twaalf tot vijftien medewerkers (cliënten) op de boerderij. Zij worden hierbij geholpen door professionele begeleiders en vrijwilligers.
 
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen kan meedoen in de samenleving en niemand er alleen voor staat. Daarom versterkt en verbindt het fonds organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden sociale initiatieven met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning.

Onze Ambassadeurs