Opening vernieuwd en groen plein aan de Ampèrestraat

Geschreven door Redactie

Vandaag heeft wethouder Floris Voorink het vernieuwde plein aan de Ampèrestraat geopend in samenwerking met de omwonenden, die meegewerkt hebben aan de plannen voor dit nieuwe plein.

Het plein was verouderd en dringend toe aan een opknapbeurt. Het oude speeltoestel omringd door (rubberen) tegels maakt plaats voor natuurlijke speelelementen met veel planten en bomen rondom.
 
Niet alleen is het plein opgeknapt, het is ook groter en groener geworden. De weg rondom het plein is smaller geworden en verhoogd, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Wethouder Voorink: “Dit vernieuwde mooie pleintje draagt bij aan meer groen en meer ruimte in deze gezellige wijk 1221. Een wens vanuit de buurt was ook dat hier een veilige speelplek voor kinderen zou komen en dat is allemaal tot uiting gekomen in het vernieuwde plein aan de Ampèrestraat.”

Wijk 1221 wordt steeds groener

In de wijk 1221 wordt hard gewerkt aan het vergroenen: meer ruimte voor groen, natuurlijk spelen en biodiversiteit zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. In de afgelopen periode zijn verschillende projecten afgerond in de wijk die aan deze criteria voldoen en er staan verschillende projecten gepland die de wijk groener en veiliger maken.  Zo is het speeltuintje bij de Leeghwaterstraat heringericht, het gebied rondom het Lucentterrein is heringericht, het pleintje bij wijkcentrum De Geus is opgeknapt en wordt begin volgende maand het vernieuwde plein bij de Kleine Drift geopend.
 
Dit najaar wordt gestart met het aanpakken van het Thijsseplein en ook deze plannen zijn net zoals de andere projecten in 1221 in samenwerking met de buurt tot stand gekomen.

Voor de zomer starten de eerste gesprekken met omwonenden van de Liebergerweg, Galvani en Pelikaan over het opknappen van deze pleinen.

Onze Ambassadeurs