Anterieure overeenkomst gemeente Hilversum en Philipshof Residences voor ontwikkelen van het Philipsterrein

Geschreven door Redactie

Al enkele jaren is Philipshof Residences, eigenaar van het Philipsterrein in Hilversum, met de gemeente in gesprek binnen welke stedenbouwkundige en planologische randvoorwaarden het terrein kan worden ontwikkeld.

Deze overeenkomst biedt de ruimte om deze kantoorlocatie te transformeren naar een woonlocatie met maximaal 260 woningen.

In de anterieure overeenkomst zijn de exploitatierichtlijnen voor de ontwikkeling overeengekomen. Minimaal 80 woningen voor sociale huur, 80 tot 100 in de middeldure huur en maximaal 80 woningen in het hogere segment. De sociale huurwoningen behouden minimaal 25 jaar hun (sociale) verhuurstatus. De middeldure huurwoningen minimaal tien jaar. Deze laatste worden bij voorrang verhuurd aan huishoudens met een lokale binding.

Versnelling

Daarnaast hebben Philipshof Residences en de gemeente in de overeenkomst ook afspraken gemaakt over de samenwerking met betrekking tot het bestemmingsplan. Partijen spreken naar elkaar de verwachting uit dat door de afspraken in de anterieure overeenkomst het ontwikkelproces kan worden versneld. De gemeente zal het voortouw nemen in het aanpassen en verder uitwerken van het benodigde ontwerpbestemmingsplan.
 
Wethouder Floris Voorink: “Beide partijen zien dit als een goede oplossing om zo concrete stappen te kunnen maken in de planontwikkeling voor het Philipsterrein, zeker gezien de grote vraag naar woningen.”

Het streven is om in de loop van de tweede helft van 2022 met de omgeving over het bestemmingsplan te kunnen communiceren en uiterlijk begin 2023 de zienswijzeprocedure voor het ontwerpbestemmingsplan te starten.
 

Onze Ambassadeurs