Flatbread recepten die beter zijn dan pizza

Geschreven door Redactie

We hebben een flatbread-recept samengesteld die net als pizza's zijn gemaakt, maar gezonder zijn dan dat.

Je kunt gezonde broden gebruiken zoals lavash, focaccia, chapati/roti, pitabroodjes en tortilla's als basis voor het maken van een gezonde pizza. Doe wat dressings en spreads voor je topping met je favoriete toppings erop.

Meng eerst het 1/3 kopje water, 1 eetlepel gist en 1 theelepel suiker in een kom en meng met een lepel. Laat het mengsel 10-15 minuten staan ​​tot het licht schuimig is.

Combineer vervolgens 1 kopje bloem en een snufje zout met het watermengsel in een kom. Voeg er 1 el olie aan toe en mix tot het is opgenomen. Kneed het deeg een paar minuten op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en plaats in een warmere ruimte voor ongeveer 2 uur terwijl het deeg rijzen tot twee keer zo groot.

Snijd, terwijl het deeg aan het rijzen is, 1 rode ui in dunne plakjes en fruit deze in 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Laat de uien sissen en zet het vuur dan laag en roer af en toe gedurende 30 minuten tot ze bruin en gekaramelliseerd zijn.

Voeg 3/4 kop balsamico-azijn en honing toe aan een kleine pot op middelhoog vuur. Laat dit koken tot de vloeistof is ingekookt en een dikkere consistentie heeft. Als het deeg volledig is gerezen, haal je het uit de kom en leg je het op een met bloem bestoven oppervlak.

Rol het deeg met een deegroller tot het een heel dun, ongeveer 30 centimeter rond oppervlak vormt. Breng het deeg voorzichtig over op bakpapier op een bakplaat om te bakken.

Verdeel de gekarameliseerde uien, 2 gehakte vijgen en kruiden zoals gedroogde basilicum, oregano en chilivlokken over het flatbread. Verkruimel 1/2 kopje geitenkaas en blauwe kaas in kleinere stukjes en strooi erover. Besprenkel met de overgebleven olijfolie.

Zet het flatbread in de oven en bak ongeveer 12 minuten of tot het gewenste knapperigheidsniveau. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Strooi er een handvol rucola over en smullen maar!


Onze Ambassadeurs