Keuze uit 7 partijen bij gemeenteraadsverkiezingen Wijdemeren

Geschreven door Redactie

Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

In Wijdemeren doen zeven partijen mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Op vrijdag 4 februari werden de kandidatenlijsten officieel vastgesteld en genummerd tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau.

Het zijn vooral de bekende partijen die meedoen aan de verkiezingen in 2022:
Lijst 1 De Lokale Partij Lijst 2 CDA
Lijst 3 DorpsBelangen Lijst 4 VVD
Lijst 5 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)/GroenLinks
Lijst 6 D66
Lijst 7 ChristenUnie

Nieuwkomer ChristenUnie deed in 2018 ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar behaalde toen geen zetel.

In totaal staan er 170 kandidaten op de lijsten van alle partijen gezamenlijk. De oudste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt geleverd door het CDA en is 90 jaar. De jongste kandidaat komt van dezelfde partij en is slechts 17 jaar. Minderjarigen mogen op de kandidatenlijst staan als zij in de komende ambtsperiode 18 jaar worden. Mocht de kandidaat gekozen worden, dan wordt hij pas geïnstalleerd op het moment dat hij 18 is geworden.

Burgemeester Crys Larson is blij met de kandidaatstelling van de zeven partijen: “Zeven partijen met mooie, volle kandidatenlijsten. Dat is goed nieuws. De gemeentelijke politiek leeft in Wijdemeren! Met het vaststellen van de kandidatenlijsten kan de verkiezingscampagne echt van start gaan.”

Onze Ambassadeurs