Vandaag 1 februari 2022 is het Chinees Nieuwjaar

Geschreven door Redactie

Het Chinees Nieuwjaar (ook bekend als het nieuwe maanjaar) begint met de opkomst van de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende (21 december). Het staat ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest.

Het Nieuwjaar wordt gevierd door Chinese gemeenschappen over de gehele wereld. De festiviteiten luiden het oude jaar in en zijn bedoeld om geluk en voorspoed te brengen in het nieuwe jaar. Families komen bij elkaar en er zijn buitenspektakels met vuurwerk en vaak ook dansende draken. Het nieuwjaarsfeest wordt maar liefst vijftien dagen lang gevierd.

Jaar van de tijger

Elk jaar wordt geassocieerd met een van de 12 dieren in de Chinese dierenriem. Dit jaar is het jaar van de tijger. In China staat de Tijger bekend als 'de Koning van alle dieren'. Het sterrenbeeld staat symbool voor kracht, het uitdrijven van kwaad en staat voor dapperheid. Mensen die zijn geboren in het Jaar van de Tijger zitten vol moed en kracht en zouden dan ook de persoonlijkheidskenmerken hebben van het dier. Ook zijn Tijgers ambitieus, avontuurlijk en kunnen ze onafhankelijk handelen, terwijl ze tegelijkertijd heel voorzichtig kunnen zijn. Er wordt gezegd dat kinderen die in het komende jaar worden geboren, dapper, competitief en sterk zullen zijn.



Onze Ambassadeurs