Shortmovie: Far From the Tree met een mooie boodschap

Geschreven door Redactie

Far From the Tree is een 2D-animatiefilm, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. Het werd uitgebracht op 15 juni 2021 op het Annecy Film Festival en werd uitgebracht op 24 november 2021 samen met de speelfilm Encanto.

Ouderschap is zwaar, vooral als er veel op het spel staat. Op een idyllisch strand in de Pacific Northwest wint de nieuwsgierigheid het van een jonge wasbeer wiens gefrustreerde ouder probeert hen allebei veilig te houden. In de geheel nieuwe korte animatiefilm van Walt Disney Animation Studios, Far From the Tree, leert deze jonge wasbeer dat hoewel er reden is om bang te zijn, er gevaar op de loer ligt, het nog steeds mogelijk is om met een open hart te leven.

Verhaallijn

Een kleine babywasbeer en haar ouder, die een litteken boven het linkeroog heeft, wagen zich buiten het bos en op een strand. Terwijl de kleine wasbeer snel naar buiten gaat, is de ouder op een agressieve manier overdreven beschermend. De ouder probeert naar oesters te graven om ze te eten, maar de kleine wasbeer wordt steeds afgeleid door papegaaiduikers, krabben en een zeeschelp waar ze naar de oceaan luistert. De ouder neemt boos de schelp en slaat hem kapot; de kleine wasbeer verdrietig achterlatend.

Een zeemeeuw verschijnt en de baby wasbeer wordt verleid om hem te volgen naar zijn kudde. Maar als ze dichterbij komt, realiseert ze zich dat er een coyote op jacht is naar voedsel. De coyote jaagt de wasbeer achterna en laat een litteken achter op haar neus. De ouder verschijnt en slaagt erin de coyote weg te slaan terwijl ze een boom op rennen om zich te verstoppen. De ouder kletst boos tegen de jong voordat ze onthullen dat hun litteken afkomstig is van een soortgelijk roofdier. Zowel ouder als kind wasbeer beginnen afstandelijk te voelen.

Jaren later waagt de baby-wasbeer, nu een volwassene, zich op het strand met haar eigen jong; volgens een soortgelijk patroon van haar ouders. Opnieuw wordt het jong geconfronteerd met soortgelijke opvallende eigenaardigheden waarvan de ouder hem probeert af te schrikken. Wanneer het jong een nieuwe zeeschelp vindt, gaat de wasbeer verder om het boos weg te nemen, maar betrapt zichzelf erop dat ze dezelfde fout maakt als haar ouder en neemt haar jong kalm mee naar de top van de boom om hem het roofdier en haar litteken te laten zien. Moeder en kind troosten elkaar. De twee keren terug naar het strand, terwijl de moeder lesgeeft en met haar kind speelt voordat ze terugkeert naar de boom, waar de moeder haar kind een zeeschelp schenkt.

Bekijk de gehele film hier.

Onze Ambassadeurs