Rekenkamer Hilversum in het zonnetje voor onderzoek naar speeltoestellen

Geschreven door Redactie

De rekenkamer Hilversum is in het zonnetje gezet.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVRR) kreeg de rekenkamer een eervolle vermelding van de jury van de NVVR. Aanleiding was het onderzoek naar het keurmerk voor speeltoestellen dat de rekenkamer deed voor de Hilversumse kindergemeenteraad.

In het voorjaar van 2021 voerde de rekenkamer een onderzoek uit naar het beheer van speeltoestellen. De rekenkamer Hilversum kreeg op 3 december 2021 voor dit onderzoek een eervolle vermelding van de jury van de NVRR. Deze jury reikt elk jaar een prijs - de Goudvink - uit voor het beste rekenkamerrapport van het afgelopen jaar. De rekenkamer Hilversum werd met een eervolle vermelding voor haar rapport ‘Kinderspel?’ in het zonnetje gezet. “De rekenkamer Hilversum heeft met een mooi en geslaagd rapport getracht een jonge doelgroep aan te spreken en de Kindergemeenteraad van Hilversum in positie weten te brengen”, zo oordeelde de jury.

Goudvink

De Randstedelijke Rekenkamer ontving de Goudvink voor haar onderzoek naar vergunningverlening, toezicht en handhaving bij Tata Steel en Harsco.

Onze Ambassadeurs