5 Feng Shui tips voor in je slaapkamer

Geschreven door Redactie

1. Voeg vuurkleuren toe voor passie en energie. Een gebalanceerd vuurelement in je kamer zal ondersteunende energie geven aan al je carrière pogingen, en zal je helpen erkenning te verdienen. Daarnaast nodigt het passie en romantiek in je leven en slaapkamer uit. De kleuren die bij het vuurelement van Feng Shui horen zijn: Rood, oranje, paars, roze en geel.

2. Deze tip is eigenlijk meer dan logisch. Probeer om geen rommel rondom je bed op te stapelen en zet je bed ook niet met één kant tegen de muur. Hierdoor kan de Chi namelijk niet circuleren, waardoor er mogelijk verstoringen plaats zullen vinden in je intieme leven. Als je bed met één kant tegen de muur staat, dan zal één partner aan de binnenkant moeten slapen hierdoor zit-ie letterlijk "gevangen" in de relatie.

3. We begrijpen het hoor, niet leuk. Want hoe lekker is het om nog even tv te kijken vanuit je bed. Maar het is echt niet goed. Ontdoe je dus van je televisie. Een televisie creëert een ongezond magnetisch veld dat je nachtrust kan verstoren, voor onnodige spanning in je relatie zorgen, of een derde partij in de slaapkamer uitnodigen. Als je de televisie in de slaapkamer dient te houden, bedek deze dan met een sjaal die je niet gebruikt.

4. Voeg aardse tonen toe voor verrijking en stabiliteit. Het is een harmonieus aarde-element van Feng Shui dat je slaapkamer stabiliteit, verrijking geeft en bescherming voor al je relaties met zich meebrengt. De kleuren die bij het aarde-element van Feng Shui horen zijn: Lichtgeel en beige.

5. Zie jouw slaapkamer als een oase. Je slaapkamer zou jouw heiligdom moeten zijn. Een plek waar jij kunt ontsnappen van de stress uit het dagelijks leven. Het zou geen plek moeten zijn waar jij alle extra dingen gooit waar je geen plek voor hebt. Integendeel, het zou een oase te midden van een woestijn moeten zijn. Een plaats waar jij naar toe kunt gaan om uit te rusten, of simpelweg even pauze nodig hebt. 

Onze Ambassadeurs