Minder winkelleegstand in Weesp

Geschreven door Redactie

In het najaar van 2021 bedraagt de winkelleegstand in Weesp 1,2%.

Dat ligt onder het landelijke gemiddelde (8,1%) en is lager dan de winkelleegstand in het najaar van 2020. Toen stond in Weesp 5,4% van de winkels leeg. In de Weesper winkelstraten zijn de markthuurprijzen in 2021 gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Cushman & Wakefield.

Winkelleegstand

In Weesp is de winkelleegstand gedaald van 5,4% in het najaar van 2020 naar 1,2% in het najaar van 2021. Landelijk liep de winkelleegstand in die periode terug van 8,3% naar 8,1%. De winkelleegstand in het centrum van Weesp bedroeg in het najaar van 2020 nog 5,7%. Dit is teruggelopen tot 0,8% in het najaar van 2021.

Winkelhuren

Cushman & Wakefield onderzoekt elk jaar de huurprijzen voor winkels en daghoreca in Weesp. Het onderzoek richt zich op de Achtergracht, Nieuwstad, Nieuwstraat, Slijkstraat en winkelcentrum Hogewey. Ten opzichte van medio 2020 zijn de huren voor winkels en daghoreca in al deze winkelstraten gelijk gebleven. Het is onduidelijk welk effect Corona precies heeft gehad op de ontwikkeling van winkelleegstand en winkelhuren.

Jaarlijkse rapportages

De gemeente Weesp laat jaarlijks de winkelleegstand en de huurprijzen onderzoeken. Beide rapporten kunt u via de website van Cushman & Wakefieldbekijken.



Onze Ambassadeurs