Bibliotheek Weesp wordt onderdeel OBA

Geschreven door Redactie

Op 1 januari 2022 wordt de bibliotheek in Weesp onderdeel van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Alle abonnementen van de leden van Gooi en Meer uit Weesp worden dan automatisch omgezet naar een abonnement bij de OBA. Zij kunnen gebruik blijven maken van de boekencollectie op dezelfde locatie, maar kunnen voortaan ook terecht bij de andere vestigingen van de OBA.

Opening na verbouwing

De OBA heeft de eerste dagen van 2022 nodig om een aantal noodzakelijke verbouwingen in het pand door te voeren. Op 10 januari 2022 openen de deuren weer in Weesp. De officiële opening staat gepland op 20 januari, als de dan geldende coronamaatregelen daar ruimte voor geven.

Warme overdracht

Het college van Weesp, het college van Amsterdam, Gooi en meer en de OBA hebben de wens uitgesproken om tot een warme overdracht te komen. Dit zorgt ervoor dat de dienstverlening aan de inwoners van Weesp op het huidige niveau blijft. Achter de schermen is hard gewerkt aan activiteiten zoals het overzetten van de leden en de collectie, het aansluiten van de ICT-infrastructuur op die van de OBA, het afsluiten van een nieuwe huurovereenkomst met de OBA voor het pand en het informeren van de leden, vrijwilligers en andere betrokken partijen. De bedoeling is dat de leden van de bibliotheek zo min mogelijk merken van de overdracht.

Ondertekening

Op 16 november hebben de wethouders Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam en de gemeente Weesp en de directies van de OBA en Gooi en meer afspraken gemaakt over de overdracht en de financiering van de kosten. Deze overeenkomsten zijn op 16 november ondertekend door alle vier de partijen.

Onze Ambassadeurs