Vandaag is het Gingerbread House Day

Gingerbread House Day op 12 december erkent een familietraditie voor velen.

Een favoriet voedsel van een Armeense monnik, Gregorius van Nicopolis, bracht rond 992 na Christus peperkoek naar Europa en leerde Franse christenen het te bakken. Omdat peperkoek vaak werd gebruikt bij religieuze ceremonies, bakten monniken stevig om te vormen tot afbeeldingen van heiligen.

We kunnen de gebroeders Grimm echter bedanken voor een peperkoekenhuis. Via hun verhaal over Hans en Grietje introduceren ze een boze heks die in een huis van peperkoek woont. Het duurde niet lang voordat de Duitse peperkoekgilden het idee oppikten. Al snel maakten ze peperkoekhuisjes voor een feestelijker gebruik door besneeuwde huisjes te maken gemaakt van de pittig-zoete traktatie.

Vandaag kunnen we naar hartelust de dag doorbrengen met bakken, snijden en bouwen. Verzamel de familie, bak wat peperkoek en begin met het bouwen en decoreren van je eigen peperkoekhuis.

Gebruik #GingerbreadHouseDayOnsNieuws om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs