De meest populaire muziekgenres

Geschreven door Redactie

Veel mensen kunnen er niet zonder mee leven, muziek.

Je hoort het overal wel, in advertenties, supermarkten of gewoon op een concert. Maar zijn nou de meeste populaire muziekgenres die worden geluisterd?

Je kunt vaak van één of meerdere muzieksoorten genieten, die op zijn smaak en stemming aansluiten. Maar welke genres zijn vandaag de dag het populairst?

1. Pop

Dat pop op nummer één ligt zal je vast niet verbazen. Pop is de afkorting van ‘populair’. Omdat het genre zo breed is, kan je het eigenlijk niet aan een specifieke genre koppelen.

De meest voor de hand liggende overeenkomsten van alle popsongs is waarschijnlijk dat ze over melodieën beschikken, die fijn zijn om naar te luisteren of die je makkelijk kan meezingen.

2. Hip-hop en rap

Hip-hop en rap zijn eigenlijk twee verschillende muziekgenres, maar in veel nummers versterken ze elkaar. De genres begonnen in de jaren ‘80 populair te worden en hebben sindsdien een grote evolutie doorgemaakt.

Voordeel van rap is dat je ook muziek kunt maken als je niet een hele goede stem hebt. Het helpt wel als je als rapper taalvaardig bent, zodat je gemakkelijk kan rijmen.

3. Rock

Rock ontstond in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Eerst werd deze muziekstijl erg populair in de Verenigde Staten. Daarna volgde Groot-Brittannië. Vanuit daar spreidde de populariteit van dit muziekgenre zich over de rest van Europa.


Met name de  jaren ‘60 was een kenmerkend rocktijdperk. In de jaren ‘70 werd de rock kalmer en meer mainstream. Totdat punk aan het eind van dat decennium zijn opkomst maakte en het muziekgenre weer tot leven bracht.



Onze Ambassadeurs