ANPR-camera’s tegen inbraken staan op twee kruisingen in Hilversum

Geschreven door Redactie

De ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition), bedoeld om inbraken en criminaliteit flink te verminderen, staan in Hilversum op de splitsing van de Noodweg met de Utrechtseweg en ook de kruising Loosdrechtseweg-Oscar Romerolaan. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouder op schriftelijke vragen van Democraten Hilversum.

Het is een gezamenlijke proef, die inmiddels al is gestart, van vijf maanden van de gemeenten Hilversum, Weesp en Wijdemeren. Deze ANPR-camera's scannen kentekens van voorbijkomende voertuigen en vergelijken deze met kentekens, die met toestemming van de Officier van Justitie, die in een politiedatabase staan. 

Er zijn vijf van deze ANPR-camera's die deel uitmaken van deze proef. De drie overige staan op de N201 Bij Fort Kijkuit, bij de Korte Muiderweg/A1 in Weesp en de Gooilandseweg voor de Verlengde Rijnkade.


Onze Ambassadeurs