Omroep ON! krijgt middagprogramma bij NPO

Geschreven door Redactie

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) van Arnold Karskens gaat vanaf het voorjaar van 2022 twee dagen per week een middagprogramma maken voor NPO 1.

Het was eerst nog niet helemaal duidelijk of en wanneer de beginners-omroep van Karskens kon beginnen met uitzenden. De besprekingen tussen de omroep en de NPO verliepen volgens beide partijen lastig. Als een van de redenen daarvoor noemde NPO-directeur Frans Klein dat het voorgestelde middagprogramma van ON! te duur zou worden. ON!-voorzitter Karskens zei van niet.

Omroep ON! stelt zich al sinds de oprichting op als een omroep die "een kritisch geluid laat horen over onder meer het klimaat, de EU en immigratie". In het nieuwe middagprogramma schuiven volgens Karskens straks "politici en commentatoren aan die elders niet of nauwelijks aan bod komen".

In Trouw zegt ook scheidend NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman woensdag dat ON! een doelgroep wil representeren die zich niet gehoord voelt. "Ze praten bijvoorbeeld met ongevaccineerden, want zij vinden dat daar te weinig aandacht voor is. Dat die mensen worden geboycot. Volgens mij is dat totaal niet aan de orde, maar zij vinden van wel", aldus Rijxman. "Dus nu zitten ze vanaf januari in het bestel, maar ze moeten zich, net als alle andere omroepen, wel houden aan de journalistieke codes."
Onze Ambassadeurs