Duurzame bruggen op de Expo

Groene innovaties op het Floriade-terrein

Bij Floriade Expo 2022 maak je kennis met oplossingen uit binnen- en buitenland om steden groener, gezonder en leuker te maken. Een goed voorbeeld daarvan is de net geopende Weerwaterbrug. Met de natuurlijk slingerende vorm en het blauwe asfalt gaat deze duurzame brug perfect op in de omliggende natuur en het is ook nog eens een plaatje om te zien. De Weerwaterbrug is zoveel mogelijk gemaakt uit gerecycled beton en het heeft een robuuste slijtlaag die ervoor zorgt dat de brug 25 jaar onderhoudsvrij is en meer dan 100 jaar meegaat. Na de Expo kun je te voet of per fiets een vernieuwd rondje Weerwater maken over deze brug en genieten van het uitzicht over het water.

De ‘Tweede leven brug’ is een andere mooie duurzame brug die recent is opgeleverd op het Floriade-terrein. Deze brug is gemaakt van oude brugonderdelen, damwanden en spoorbielzen die niet meer gebruikt werden op hun oorspronkelijke plek. Bij Floriade krijgen al deze materialen een tweede leven in de vorm van een fiets- en voetgangersbrug van 80 meter over het Weerwater. Wil je dat met eigen ogen zien? Kom dan naar de Expo vanaf 14 april 2022 en ontdek deze en nog veel meer groene innovaties.


Onze Ambassadeurs