De grootste auto fabrikanten ter wereld

Geschreven door Redactie

Mensen bezitten auto's om vele redenen: woon werkverkeer, dingen vervoeren, afstanden verkorten en uitjes. De auto's van tegenwoordig klinken goed of zien er goed uit.


Hoewel de meeste auto's in China aan het einde van de productielijn schitteren, zijn de grootste autofabrikanten te vinden in Japan, Europa en de Verenigde Staten.

Hyundai Motor Group: 7,39 miljoen auto's verkocht


Seoul was niet alleen gastheer van de Olympische Spelen van 1988, maar ook de thuisbasis van de Koreaanse autofabrikant. Volgens rapporten hebben inwoners van Seoul de langste werkdagen ter wereld. Dit dronken ze later gretig op. Daarna namen ze hun Hyundai Santa Fe of de populaire Tucson mee naar huis, die om voor de hand liggende redenen is uitgerust met een automatisch remsysteem voor voetgangers. De kleinere i10-, i20- en i30-modellen verkopen goed.

Toyota: 10,6 miljoen auto’s verkocht


Bekijk nieuwsfragmenten van veldslagen in willekeurige woestijnen. De kans is groot dat je achter de Toyota Hilux een groep semiautomatische jagers ziet zwaaien met geweren, ook al zijn het biljartlakens. Voor hen is Toyota Hilux de ultieme keuze sinds de productie in 1968. De Japanse fabrikant heeft zich jarenlang in de top drie van de grootste autofabrikanten gevestigd. Kiichiro Toyoda opende zijn autowinkel in 1937 en hij zal trots zijn!

Volkswagen AG: 10,9 miljoen auto’s verkocht

Automonteurs uit Wolfsburg voerden de lijst aan met merken als Volkswagen, Audi, Seat, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Skoda en Bentley. Het Volkswagenbusje (Transporter) en de Kever, met in de Disney-film met Herbie in de hoofdrol, bleken een schot in de roos! Sinds de jaren 70 hebben Passat en golf een enorme vlucht genomen. De hoge inkomens van Volkswagen waren niet tevreden met het "Diesel Door"-schandaal van 2015, maar de Golf bleef bubbelen!

Onze Ambassadeurs