Hilversumse raadhuis ontvangt NVVK-certificaat

Geschreven door Redactie

Het was een goede dag in het Hilversumse raadhuis. De gemeente ontving namelijk het NVVK-certificaat. Dit geeft aan dat de gemeente een betrouwbare partner is voor schuldeisers.

“Dit is hartstikke goed nieuws”, zegt wethouder Annette Wolthers. “Dit certificaat betekent veel voor inwoners van Hilversum met schulden. Het scheelt een hoop administratieve rompslomp. Daardoor kunnen onze consulenten op het Sociaal Plein sneller mensen helpen die bij ons aankloppen voor hulp.”

Hilversum heeft al twee jaar schuldhulpverlening zelf gedaan. Hierdoor zijn Hilversummers met schulden sneller en beter geholpen en is het voor de gemeente beter om een schuldenregeling toe te passen met schuldeisers. Tot nu toe zijn er 500 huishoudens met deze nieuwe manier geholpen: tussen januari 2020 en oktober 2021 hebben 493 inwoners een eerste gesprek gevoerd en zijn er voor 481 cliënten maatwerkoplossingen gevonden.

De NVVK (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet) is de algehele brancheorganisatie voor schuldhulp en financiële dienstverlening. De gemeente staat met het NVVK-certificaat als een betrouwbare partner voor schuldeisers.

Ook heeft de gemeente met het certificaat aan kwaliteitsnormen die de NVVK stelt voldaan.



Onze Ambassadeurs