Winnaars van "Jouw idee op tv" zijn bekend

Geschreven door Redactie

Het idee 'Blind in Business' heeft de publiekspitch 'Jouw idee op tv' gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de finale in de MAX tv-studio. Het idee zal door professionele makers van Omroep MAX worden uitgewerkt tot een echt tv-format.

Het idee komt van de 35-jarige Tjarda Struik uit Zeist. Het betreft een programma waarin ondernemende mensen met een visuele beperking alle aandacht krijgen. Hoe geven zij vorm aan hun passie voor ondernemerschap terwijl ze blind of slechtziend zijn? Wat moeten zij daarbij overwinnen, maar ook: welke toegevoegde waarde hebben hun talenten en ambities voor de arbeidsmarkt?

De oproep van de publiekspitch werd al in 2020 gedaan. Door de coronapandemie moest het helaas een jaar worden uitgesteld. Maar er kwamen ruim 3500 inzendingen binnen. De NPO wilde met het initiatief de band tussen de publieke omroep en het publiek versterken door kijkers rechtstreeks bij de programmering te koppelen. Er ontstond direct commentaar vanwege de voorwaarden. Inzenders en potentiële winnaars moesten vooraf akkoord gaan met het afstaan van rechten of aanspraken en instemmen met kosteloze overdracht van alle verstandelijke eigendomsrechten aan de NPO. De NPO meldde later dat er nog eens beter naar de spelregels wordt gekeken. “De indiener van het winnende idee zal ook meedelen in het succes en daar zullen passende afspraken over worden gemaakt”.

De winnares wordt bij de uitwerking van het tv-format betrokken. Daarnaast ontving zij een geldprijs van 2.500 euro.





Onze Ambassadeurs